Kucharz
Bursa Szkolna nr 5Oferta opublikowana
Opis zadań:
– Uczestniczenie w planowaniu jadłospisów.
– Przygotowywanie posiłków zgodnie z jadłospisem i zachowaniem obowiązujących norm.
– Pobieranie z magazynu produktów żywnościowych w ilościach przewidzianych recepturą i odpowiednie ich zabezpieczenie przed użyciem.
– Dbanie o najwyższą jakość i smak posiłków oraz terminowość ich wydania .
– Obróbka wstępna warzyw i owoców oraz innych produktów do produkcji posiłków
z uwzględnieniem zasad HACCP, wymogów technologii i instrukcji obsługi urządzeń gastronomicznych.
– Właściwe porcjowanie posiłków i wydawanie ich wg obowiązujących norm.
– Właściwe i oszczędne gospodarowanie pobranymi produktami przy sporządzaniu posiłków.
– Pobieranie i zabezpieczanie próbek pokarmowych posiłków na potrzeby kontroli SANEPID-u
– Prawidłowe postępowanie z resztkami pokonsumpcyjnymi .
– Przestrzeganie ustalonych godzin wydawania posiłków.
Inne wymagania:
wykształcenie – gastronomiczne zasadnicze zawodowe
wykształcenie – gastronomiczne średnie zawodowe
zawód – Kucharz*
średnie lub średnie branżowe branżowe, zasadnicze zawodowe lub zasadnicze branżowe – o odpowiednim profilu umożliwiającym wykonywanie zadań na stanowisku, mile widziane ukończone dodatkowe kursy zawodowe; doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku
obsługa urządzeń będących na wyposażeniu kuchni bursy (np. piec konwekcyjny, kotły kuchenne); mile widziane doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku;
Oferta opublikowana