Kucharz
Ośrodek Szkoleń Specjalistycznych Straży Granicznej LubańOferta opublikowana
Opis zadań:
Podział i organizacja pracy oraz nadzór nad technologią i jakością produkcji, udział w opracowywaniu jadłospisu, sporządzanie potraw zgodnie z jadłospisem, dbałość o racjonalne wykorzystywanie produktów żywnościowych w czasie obróbki wstępnej i termicznej, przygotowywanie potraw na wyznaczony czas i przestrzeganie właściwej wagi porcji, określenie i kontrola wagi porcji, nadzór nad wydawaniem produktów i przygotowywaniem posiłków, wydawanie posiłków, znajomość stosowanych należności żywnościowych i stanów żywnościowych, znajomość i przestrzeganie przepisów BHP i sanitarno – higienicznych, znajomość zasad GMP i GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) oraz HACCP, właściwe wypełnienie dokumentacji, znajomość zasad obsługi maszyn i urządzeń technicznych będących na wyposażeniu punktu żywienia.
Inne wymagania:
wykształcenie – gastronomiczne zasadnicze zawodowe
wykształcenie – gastronomiczne średnie zawodowe
zawód – Kucharz*
umiejętność – Handel – książeczka sanitarno – epidemiologiczna
staż pracy ogółem – lata: 1
Oferta opublikowana