Warsztaty
Odkryj warsztaty z branży gastronomicznej w najlepszych szkołach Polski. Rozwijaj swoje umiejętności i zdobywaj certyfikaty!
Prowadzisz szkołę? Skontaktuj się z nami!
Nadchodzące warsztaty

- 7 czerwca 2023Warszawa
W jaki sposób umiejętnie prowadzić social media, by promować restaurację? Gdzie, poza Facebookiem i Instagramem warto reklamować restaurację, by podnosić sprzedaż? Jeśli samodzielnie zajmujesz się promocją restauracji lub masz pracownika, który chciałby poszerzyć wiedzę z zakresu skutecznej reklamy restauracji - zapraszamy na warsztat Ani Dębskiej. Podczas warsztatu Ania skupia się na mnóstwie ćwiczeń i studium

- 7 czerwca 2023Kraków
Weganie stanowią coraz większą i dynamicznie rosnącą grupę Gości w lokalach gastronomicznych. Jest ona na tyle znacząca, że każdy lokal powinien mieć w swoim menu ofertę dedykowaną właśnie dla niej - również w sekcji deserowej. Jeżeli myślisz, że smacznego deseru nie da się przygotować bez jajek, mleka czy masła to jesteśmy gotowi udowodnić, że to nie prawda. Podczas warsztatu

- 7 czerwca 2023Warszawa
It’s one of the most cozy and fancy soups in the world. Also one of the most hipster comfort food on both sides of the globe. It feeds you, warms you up and will make you smile for sure. We invite you for Ramen Cooking Class with Kohei Yagi, one of the most experienced and titled Ramen Expert known for his collaboration with Vegan Ramen Shop, Uki Uki and Uki Uki Green.

- 7 czerwca 2023Kraków
Poznaj procedury, dzięki którym będzie Ci łatwiej zarządzać zespołem! Zapraszamy na praktyczny warsztat dotyczący tworzenia manuali, czyli księgi standardów serwisu dla twojej restauracji. Jest to dokument, gdzie w jednym miejscu spisane są zasady funkcjonowania Twojej restauracji. Dlaczego powinieneś mieć go w swoim lokalu? Manual jest kodeksem karnym i cywilnym każdej restauracji. Ten papierowy arbiter wyznacza zasady

- 7 czerwca 2023Warszawa
Daj się zainspirować do nowoczesnego spojrzenia na klasykę deserów! W trakcie spotkania pokażemy w jaki sposób zapanować nad ciastem parzonym i jego idealnym ukształtowaniu oraz jak samodzielnie komponować smaki i struktury nowoczesnego nadzienia. Uczestnicy dowiedzą się również jak z własnoręcznie przygotowanych elementów dekoracyjnych wykończyć eklery. Na warsztacie oprócz ciasta przygotujemy 3 modernistyczne nadzienia zbudowane w

- 12 czerwca 2023Warszawa
Opanuj techniki niezbędne do przygotowywania steków i tatarów! Dowiedz się, jak wzbogacić swoje menu o dania, które od lat niezmiennie częściej goszczą w zamówieniach restauracyjnych niż na polskich, domowych stołach. Podczas warsztatu dowiesz się jak pracować ze szlachetnymi mięsami takimi jak wołowina, jagnięcina i sarnina. Zobaczysz jak dobierać i korzystać ze sprzętu niezbędnego do pracy

- 13 czerwca 2023Warszawa
Od kilku sezonów jeden z najmodniejszych kierunków kulinarnych świata. Uwielbiana zarówno za swoje niepowtarzalne, bardzo intensywne smaki, jak również prozdrowotne właściwości. Pachnąca imbirem, sosem sojowym, pastą gochujang i płatkami gochukaru, którym zawdzięcza swoją wyrazistość. Celebrująca jedzenie na poziomie wszystkich zmysłów. Szturmem zawładnęła serca mieszkańców największych metropolii na świecie. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią koreańską. Warsztaty poprowadzi Piotr Bruś Klepacki, kucharz, podróżnik, który doświadczenie kulinarne zdobywał m. in. w restauracji Koreanka.

- 13 czerwca 2023Warszawa
Odkryj regionalne smaki Italii z Giancarlo Russo! Dołącz do kulinarnej podróży po Toskanii, kwintesencji smaku Włoch - prostej, wiejskiej kuchni, której niewyszukane ale dopracowane smaki zachwyciły cały świat. W trakcie warsztatu poznasz receptury i techniki niezbędne do przygotowania klasycznych włoskich dań z dziczyzną czy podrobami. Dowiesz się też jak przygotować prawdziwe ragu i jak doskonale

- 13 czerwca 2023Kraków
Wykorzystaj potencjał doskonale zbudowanego menu! Zapisz się na warsztat, dzięki któremu dowiesz się, w jaki sposób Twoja karta może sprzedawać jeszcze więcej. Podczas spotkania poznasz sposoby na zmaksymalizowanie zysków generowanych przez menu Twojego lokalu, poznasz rolę food costu w budowaniu karty, poznasz najlepsze pozycje oferty, które powinni polecać kelnerzy. Dodatkowo dzięki analizie z zakresu inżynierii

- 13 czerwca 2023Kraków
Zapraszamy na drugą odsłonę jednego z najpopularniejszych warsztatów Akademii Inspiracji MAKRO! Podczas spotkania sięgniemy po mniej klasyczne, ale równie popularne wariacje na temat burgerów. Przekażemy uczestnikom informacje o rzadziej używanych, ale świetnie odbieranych technikach obróbki mięs do burgera jak smash czy juicy chees, sięgniemy też po inne od grillowanych mięso pod postacią pulled. Podobnie jak

- 14 czerwca 2023Warszawa
Od wielu sezonów zdecydowany numer jeden wśród mięs. Kucharze i miłośnicy dobrej kuchni kochają ją za smak i nieograniczone możliwości. Dietetycy cenią za wartości odżywcze – wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka oraz witaminy B12. Szlachetna i krucha. Idealna zarówno do delikatnego tatara, wyrazistego steka, orientalnych sałatek czy szybkich stir-fry. Zapraszamy Was na konkretne gotowanie z wołowiną w roli głównej. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, utalentowana szefowa kuchni kultowej, mazurskiej Starej Kuźni.

- 14 czerwca 2023Kraków
Daj się zainspirować do nowoczesnego spojrzenia na klasykę deserów! W trakcie spotkania pokażemy w jaki sposób zapanować nad ciastem parzonym i jego idealnym ukształtowaniu oraz jak samodzielnie komponować smaki i struktury nowoczesnego nadzienia. Uczestnicy dowiedzą się również jak z własnoręcznie przygotowanych elementów dekoracyjnych wykończyć eklery. Na warsztacie oprócz ciasta przygotujemy 3 modernistyczne nadzienia zbudowane w

- 14 czerwca 2023Warszawa
Odapalamy grilla i rozkręcamy nowy sezon! Zapisz się na warsztat, podczas którego zainspirujemy Cię do włożenia nowych pozycji do menu grillowego. W trakcie warsztatu przy wspólnym marynowaniu, bejcowaniu i grillowaniu porozmawiamy o dobrych praktykach organizacji sekcji grillowej, najnowszych trendach i zagranicznych inspiracjach dań z rusztu. Dodatkowo, przetrenujemy różnorodne techniki wykorzystywane w przygotowywaniu dań na grilla i

- 14 czerwca 2023Kraków
Warsztat skierowany do restauratorów, managerów, szefów kuchni i wszystkich zarządzających zespołem w branży gastronomicznej. Podczas warsztatu poszukamy odpowiedzi na pytania: Czy motywowanie ludzi ma sens? Czym jest motywacja wewnętrzna i zewnętrzna? Dlaczego niektórzy ludzie robią więcej podczas gdy zdecydowana większość woli zrobić mniej? W trakcie spotkania sięgniemy po praktyczne ćwiczenia z wykorzystaniem technik motywacyjnych i zastanowimy

- 15 czerwca 2023Kraków
Odkryj regionalne smaki Italii z Giancarlo Russo! Dołącz do kulinarnej podróży po Toskanii, kwintesencji smaku Włoch - prostej, wiejskiej kuchni, której niewyszukane ale dopracowane smaki zachwyciły cały świat. W trakcie warsztatu poznasz receptury i techniki niezbędne do przygotowania klasycznych włoskich dań z dziczyzną czy podrobami. Dowiesz się też jak przygotować prawdziwe ragu i jak doskonale

- 15 czerwca 2023Warszawa
Bogactwo i różnorodność dań Kuchni Polskiej można porównać do piękna oraz wielowarstwowości kulturowej i krajobrazowej naszego kraju. Dlatego nasze receptury są inspirowane tradycyjnymi daniami kuchni polskiej z uwzględnieniem regionów i wpływów międzynarodowych, bazujące na współczesnych trendach i technikach wykorzystywanych w gastronomii oraz sezonowych produktów. W wiosennej odsłonie naszego warsztatu sięgamy po nowalijki, świeże smaki kojarzące

- 15 czerwca 2023Warszawa
Jak gotować szybko, smacznie i zdrowo, jednocześnie nie marnując jedzenia i maksymalnie wykorzystując resztki z gotowania? Jak świadomie planować zakupy, czytać etykiety i daty ważności? W jaki sposób odpowiednio przechowywać produkty spożywcze, by jak najlepiej wykorzystywać ich potencjał. Czyli #zerowaste w bardzo praktycznej formie. Zajęcia poprowadzi prekursorka idei #zerowaste w Polsce, aktywistka, charyzmatyczna kucharka, i autorka książek Jagna Niedzielska.

- 17 czerwca 2023Warszawa
Klasyka tradycyjnego, francuskiego cukiernictwa. Jedne z najbardziej wymagających deserów świata. Eleganckie i dostojne. Jak szlachetne damy w powieściach Tołstoja. Każde z nich wygląda jak małe dzieło sztuki. Przygotowane z niezwykłą starannością. Nie znoszą błędów i pomyłek. Wymagają uwagi, skupienia i rzemieślniczej precyzji. Zapraszamy Was na kolejne warsztaty cukiernicze, na których od podstaw opanujecie misterną sztukę przygotowywania francuskich makaroników. Zajęcia poprowadzi doświadczona cukierniczka – specjalizująca się we francuskich makaronikach – Magda Jarętowska z butikowego konceptu cukierniczego Znowu Jej Się Upiekło.

- 19 czerwca 2023Warszawa
Kawa to nie tylko ziarna i parzony z nich napój. Kawa to zapach, niepowtarzalny smak i aromat zatrzymanej w biegu chwili. To miłe słowa i obrazy narysowane na spienionym mleku. Chcesz, aby to poczuli Twoi klienci? Zapraszamy do nas na warsztaty, prowadzone przez Baristkę, która kocha wszystko co z kawą związane, a swoją pracę wykonuje

- 19 czerwca 2023Warszawa
Bartosz "Snecz" Dębski zaprasza miłośników kuchni tajskiej do wspólnego pogłębienia znajomości receptur, składników, aromatów i smaków tamtejszej kuchni. Podczas warsztatatu przećwiczymy techniki na co dzień wykorzystywane w Tajlandii i wspólnie przygotujemy aż 7 receptur. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.

- 19 czerwca 2023Kraków
Zadbaj o właściwe zarządzanie biznesem gastronomicznym! Zapraszamy managerów, właścicieli lokali gastronomicznych oraz każdego, kto myśli o karierze w kadrach kierowniczych branży gastronomicznej. Podczas intensywnego, pięciodniowego kursu poznasz najważniejsze aspekty pracy na stanowisku managera gastronomii. W trakcie szkolenia poruszymy zagadnienia z zakresu strategii biznesowej i finansów, porozmawiamy o organizacji pracy zespołu i zarządzaniu nim, przedstawimy najlepsze

- 20 czerwca 2023Warszawa
Zapraszamy na drugą odsłonę jednego z najpopularniejszych warsztatów Akademii Inspiracji MAKRO! Na drugim poziomie burgerowego street foodu sięgamy głębiej do samodzielnie przygotowywanych części kanapki - dzięki czemu każdy z uczestników dowie się, jak zrobić mieszankę wołową, wypiec najpopularniejszą bułkę maślaną czy łączyć samodzielnie przygotowane dodatki. Podczas spotkania sięgniemy po mniej klasyczne, ale równie popularne wariacje

- 20 czerwca 2023Kraków
Zamykamy owocowe smaki w formie nowoczesnych deserów w monoporcjach! Na warsztacie wykorzystamy owoce czarnego bzu, cytryny czy maliny i połączymy je z czekoladą, kokosem i serkiem. Podczas warsztatu będziemy pracować na technikach wykorzystujących bazy piekarnicze, glazury cukiernicze i musy. Warsztat trwa w godzinach 10-17. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.

- 21 czerwca 2023Warszawa
Wiele tekstur i intensywnych smaków zamkniętych w formie na jeden kęs – idealnej pozycji w menu okolicznościowym. Na warsztacie przygotujemy sześć mini przekąsek idealnych na bankiety, spotkania towarzyskie czy okolicznościowy catering. Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu

- 21 czerwca 2023Kraków
Wiele tekstur i intensywnych smaków zamkniętych w formie na jeden kęs – idealnej pozycji w menu okolicznościowym. Na warsztacie przygotujemy sześć mini przekąsek idealnych na bankiety, spotkania towarzyskie czy okolicznościowy catering. Warsztat trwa w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu

- 22 czerwca 2023Warszawa
Jaka jest różnica między pasta secca, a pasta fresca? Czym różni się makaron przygotowany na bazie semoliny od tego z mąki pszennej? Jak zagniatać, suszyć i gotować, by smakował tak jak w dobrej, włoskiej restauracji? Po tych zajęciach świat makaronu nie będzie skrywał przed Wami żadnych tajemnic.

- 22 czerwca 2023Kraków
Opanuj techniki niezbędne do przygotowywania steków i tatarów! Dowiedz się, jak wzbogacić swoje menu o dania, które od lat niezmiennie częściej goszczą w zamówieniach restauracyjnych niż na polskich, domowych stołach. Podczas warsztatu dowiesz się jak pracować ze szlachetnymi mięsami takimi jak wołowina, jagnięcina i sarnina. Zobaczysz jak dobierać i korzystać ze sprzętu niezbędnego do pracy

- 23 czerwca 2023Warszawa
Jedna z najstarszych, a zarazem najbardziej ciekawych kuchni świata. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza Brytyjczykom, którzy pachnące kardamonem, kuminem i szafranem dania wprowadzili na europejskie salony. Barwna, egzotyczna, pachnąca mnóstwem przypraw i ziół. Czerpiąca z bogactwa lokalnych i sezonowych produktów. Zapraszamy Was na orientalny wieczór z kuchnią indyjską. Zajęcia poprowadzi doświadczony kucharz, podróżnik – Piotrek Bruś Klepacki.

- 26 czerwca 2023Warszawa
Ich obecność w kuchni wynosi potrawy na zupełnie inny poziom. Ze zwykłego makaronu, sałatki, zupy czy nawet swojskiej kanapki czynią iście królewskie dania. I naprawdę niewiele potrzeba, by wydobyć z nich szlachetny, zapadający w pamięć smak. Odpowiednio dobrane zioła, przyprawy czy oliwa – czasem jakiś sos, warzywa i owoce. Ale jak wiadomo, gdy o prostotę idzie, diabeł tkwi w szczegółach. W odpowiednim przygotowaniu, czyszczeniu, obraniu i perfekcyjnym doborze dodatków. Zapraszamy Was do niezwykłego świata owoców morza. W roli głównej: krewetki, mule i homar.

- 26 czerwca 2023Kraków
Zapraszamy każdego miłośnika gotowania i każdego, kto chciałby zmienić kwalifikacje lub rozwijać swoje kompetencje w kierunku zawodu kucharza. W trakcie kursu kompleksowo wprowadzimy Cię w tajniki pracy na profesjonalnej kuchni zarówno od strony teoretycznej jak i przećwiczymy praktyczne zdolności. Czas trwania: 40 godzin (5 dni roboczych w godzinach 8-17 z przerwą na lunch). Kliknij w

- 26 czerwca 2023Warszawa
Zapraszamy każdego miłośnika gotowania i każdego, kto chciałby zmienić kwalifikacje lub rozwijać swoje kompetencje w kierunku zawodu kucharza. W trakcie kursu kompleksowo wprowadzimy Cię w tajniki pracy na profesjonalnej kuchni zarówno od strony teoretycznej jak i przećwiczymy praktyczne zdolności. Czas trwania: 40 godzin (5 dni roboczych w godzinach 8-17 z przerwą na lunch). Kliknij w

- 26 czerwca 2023Kraków
Kawa to nie tylko ziarna i parzony z nich napój. Kawa to zapach, niepowtarzalny smak i aromat zatrzymanej w biegu chwili. To miłe słowa i obrazy narysowane na spienionym mleku. Chcesz, aby to poczuli Twoi klienci? Zapraszamy do nas na warsztaty, prowadzone przez Baristkę, która kocha wszystko co z kawą związane, a swoją pracę wykonuje

- 27 czerwca 2023Warszawa
Szybkie, proste i dobrze zbilansowane. Będące niezwykłym połączeniem tego, co zdrowe z tym, co piękne. Kolorowe, pełne wartości odżywczych miski mocy wypełnione po brzegi warzywami, kaszami, strączkami, owocami, orzechami, świeżymi ziołami, przyprawami, orientalnymi posypkami i autorskimi, wegetariańskimi sosami Doroty Mrówki (w przeszłości szefowej kuchni Think Love Juice). Zapraszamy Was na zajęcia z przygotowywania obłędnych, zdrowych buddha bowls.

- 28 czerwca 2023Warszawa
Zadbaj o profesjonalny serwis alkoholowy w Twoim lokalu! Zapraszamy na warsztat, podczas którego zapoznasz się z wiedzą niezbędną do pracy na profesjonalnym barze. Poznasz charakterystykę różnych rodzajów alkoholi i techniki pracy z nimi, dzięki którym przygotujesz najpopularniejsze koktajle. Ponadto będziesz mieć okazję do praktycznego przetrenowania nowych umiejętności z wykorzystaniem profesjonalnych narzędzi pracy każdego barmana. Dodatkowo

- 29 czerwca 2023Warszawa
Posiadasz pewne doświadczenie barmańskie, ale chciałbyś lepiej zarządzać barem w lokalu? A może czujesz, że brakuje Ci pomysłu na urozmaicenie oferty koktajlowej? Chcesz poznać inspiracje do miksowania alternatywnych wersji tradycyjnych drinków? Zapisz się na warsztat w Akademii Inspiracji! W trakcie spotkania podzielonego na część teoretyczną i praktyczną uczestnicy dowiedzą się, jak w bardziej efektywny sposób

- 29 czerwca 2023Kraków
Każdy właściciel czy też menadżer lokalu gastronomicznego powinien znać swoje liczby. Powinien wiedzieć co o jego restauracji mówią cyfry i twarde dane. Taka analiza w oparciu o raporty z działalności firmy, pozwala na bardziej efektywne zarządzanie, trafniejsze wnioski a w efekcie lepsze decyzje rzutujące na funkcjonowanie lokalu. Analiza finansowa nie kończy się na pracy księgowej

- 29 czerwca 2023Warszawa
Nic lepiej nie definiuje Japonii niż sushi. Perfekcjonizm, prostota i doskonałość w jednym. Sam proces przygotowania jest sztuką: cierpliwości, dokładności, precyzji i estetyki. Przewodnikiem po świecie tradycyjnego sushi będzie Mariusz Bujański – sushi master, uczeń Alona Thana (World Sushi Champion), który odpowiada za sekcje sushi w utytułowanych japońskich restauracjach Alicji i Alona Than.

- 4 lipca 2023Kraków
Klasyka francuskiego cukiernictwa, którą w ostatnich latach pokochali miłośnicy słodkości w naszym kraju - makaroniki! W trakcie warsztatu odkryjemy przed Tobą tajniki idealnego ciasta - proporcji składników, technik ich łączenia, czasu i temperatury suszenia. Program spotkania zbudowaliśmy w oparciu o techniczny aspekt przygotowywania makaroników z uwzględnieniem organizacji pracy i poprawy wydajności oraz samodzielnego komponowania nadzień

- 6 lipca 2023Warszawa
Pełnoprawna pozycja w menu, samodzielny posiłek, a nie tylko dodatek - niekoniecznie serwowany na sałacie, czyli sałatka według światowych standardów. Zapraszamy na warsztat, w trakcie którego dowiesz się, dlaczego warto zrewidować swoje wyobrażenie o tej kategorii dań i zastanowić się, czy nie warto przez jej pryzmat wyróżnić ofertę restauracji. W trakcie spotkania poznasz propozycje sałatkowe,

- 6 lipca 2023Kraków
Dowiedz się, dlaczego samodzielnie przygotowane i wypieczone pieczywo może stać się wizytówką każdej kuchni, nie tylko w restauracji! Podczas chlebowych warsztatów skupiamy się na fazie zakwaszania ciasta i wypieku chleba. Prowadząca warsztat przygotuje wcześniej zakwas poolish, z którego uczestnicy przygotują chleb i który posłuży do przygotowania własnego zakwasu (każdy wyjdzie ze spotkania ze swoim zakwasem

- 11 lipca 2023Warszawa
Dowiedz się, dlaczego samodzielnie przygotowane i wypieczone pieczywo może stać się wizytówką każdej kuchni, nie tylko w restauracji! Podczas chlebowych warsztatów skupiamy się na fazie zakwaszania ciasta i wypieku chleba. Prowadząca warsztat przygotuje wcześniej zakwas poolish, z którego uczestnicy przygotują chleb i który posłuży do przygotowania własnego zakwasu (każdy wyjdzie ze spotkania ze swoim zakwasem

- 11 lipca 2023Kraków
Nie ma nic lepszego w pracy za barem niż zadowolenie naszych gości z serwowanych im cocktaili. Jeżeli chcesz poznać podstawy miksologii, techniki przygotowywania napojów mieszanych, najbardziej znane klasyczne cocktaile czy sztukę ich dekorowania tak, aby oczarować swoich gości, to ten warsztat jest właśnie dla Ciebie! Zobaczysz, że praca za barem, mimo iż czasami jest ciężka,

- 11 lipca 2023Kraków
W jaki sposób umiejętnie prowadzić social media, by promować restaurację? Gdzie, poza Facebookiem i Instagramem warto reklamować restaurację, by podnosić sprzedaż? Jeśli samodzielnie zajmujesz się promocją restauracji lub masz pracownika, który chciałby poszerzyć wiedzę z zakresu skutecznej reklamy restauracji - zapraszamy na warsztat Ani Dębskiej. Podczas warsztatu Ania skupia się na mnóstwie ćwiczeń i studium

- 12 lipca 2023Warszawa
Być dobrym kelnerem to sztuka. Profesjonalny kelner jest wizytówką każdego lokalu, a od jego kompetencji w dużej mierze zależy, to czy Goście odwiedzą Twoją restaurację ponownie. W trakcie warsztatu uczestnicy kompleksowo zapoznają się z zasadami organizacji i przygotowania do pracy w obsłudze i poznają techniki niezbędne do przeprowadzenia sprawnego i prawidłowego serwisu. Na spotkaniu porozmawiamy również

- 13 lipca 2023Kraków
Zapraszamy na kolejną odsłonę kuchni street food w Akademii Inspiracji Makro, gdzie tym razem sięgniemy po klasykę ulicznego gotowania - burgery. Podczas warsztatów wspólnie przygotujemy kanapki od początku do końca, od bułki, przez serce burgera po sosy i dodatki. Podczas warsztatów opowiemy również o historii burgera i pochodzeniu jego nazwy. Porozmawiamy też o tym, co

- 17 lipca 2023Kraków
Zapraszamy do udziału w dwudniowym kursie cukierniczym, podczas którego w szczegółowy sposób opracujemy tematykę tortów. W trakcie spotkania poruszymy zagadnienia i przećwiczymy techniki związane z wypiekiem, dekoracją, piętrowaniem i składaniem tortów ale też organizacją i optymalizacją pracy przygotowywania poszczególnych elementów składowych. Kurs trwa dwa dni: pierwszy dzień w godzinach 9-17, drugi w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły

- 20 lipca 2023Warszawa
Zapraszamy do udziału w dwudniowym kursie cukierniczym, podczas którego w szczegółowy sposób opracujemy tematykę tortów. W trakcie spotkania poruszymy zagadnienia i przećwiczymy techniki związane z wypiekiem, dekoracją, piętrowaniem i składaniem tortów ale też organizacją i optymalizacją pracy przygotowywania poszczególnych elementów składowych. Kurs trwa dwa dni: pierwszy dzień w godzinach 9-17, drugi w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły

- 25 lipca 2023Kraków
Bartosz "Snecz" Dębski zaprasza miłośników kuchni tajskiej do wspólnego pogłębienia znajomości receptur, składników, aromatów i smaków tamtejszej kuchni. Podczas warsztatatu przećwiczymy techniki na co dzień wykorzystywane w Tajlandii i wspólnie przygotujemy aż 7 receptur. Warsztat trwa w godzinach 10-15. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.

- 25 lipca 2023Warszawa
Weganie stanowią coraz większą i dynamicznie rosnącą grupę Gości w lokalach gastronomicznych. Jest ona na tyle znacząca, że każdy lokal powinien mieć w swoim menu ofertę dedykowaną właśnie dla niej - również w sekcji deserowej. Jeżeli myślisz, że smacznego deseru nie da się przygotować bez jajek, mleka czy masła to jesteśmy gotowi udowodnić, że to nie prawda. Podczas warsztatu

- 1 sierpnia 2023Kraków
Weganie i wegetarianie to co raz szybciej rosnąca grupa klientów gastronomii. Jednocześnie są to goście, którzy tak samo jak każdy poszukuje ciekawych połączeń smaków, innowacyjnych receptur i nietuzinkowego menu. Podczas warsztatu pokażemy sposoby na zbudowanie karty, w której silną pozycję zajmą dania wybierane przez grupę sięgających po dania bezmięsne. Na warsztacie przybliżymy sposoby przygotowania dań

- 1 sierpnia 2023Warszawa
Zapraszamy na kolejną odsłonę kuchni street food w Akademii Inspiracji Makro, gdzie tym razem sięgniemy po klasykę ulicznego gotowania - burgery. Podczas warsztatów wspólnie przygotujemy kanapki od początku do końca, od bułki, przez serce burgera po sosy i dodatki. Podczas warsztatów opowiemy również o historii burgera i pochodzeniu jego nazwy. Porozmawiamy też o tym, co

- 3 sierpnia 2023Kraków
Pełnoprawna pozycja w menu, samodzielny posiłek, a nie tylko dodatek - niekoniecznie serwowany na sałacie, czyli sałatka według światowych standardów. Zapraszamy na warsztat, w trakcie którego dowiesz się, dlaczego warto zrewidować swoje wyobrażenie o tej kategorii dań i zastanowić się, czy nie warto przez jej pryzmat wyróżnić ofertę restauracji. W trakcie spotkania poznasz propozycje sałatkowe,

- 7 sierpnia 2023Warszawa
Kochasz pieczenie i komponowanie deserów? A może zajmujesz się gotowaniem i chcesz rozwijać kompetencje z zakresu cukiernictwa? Zapisz się na 5-dniowy kurs cukierniczy, podczas którego kompleksowo wprowadzimy Cię w tajniki pracy na sekcji cukierniczej w restauracji lub kawiarni. Nasz kurs przygotuje Cię do tego zarówno od strony teoretycznej i nauczy wielu technik cukierniczych. W naszym programie stawiamy na praktyczne umiejętności, dlatego niemal

- 7 sierpnia 2023Kraków
Kochasz pieczenie i komponowanie deserów? A może zajmujesz się gotowaniem i chcesz rozwijać kompetencje z zakresu cukiernictwa? Zapisz się na 5-dniowy kurs cukierniczy, podczas którego kompleksowo wprowadzimy Cię w tajniki pracy na sekcji cukierniczej w restauracji lub kawiarni. Nasz kurs przygotuje Cię do tego zarówno od strony teoretycznej i nauczy wielu technik cukierniczych. W naszym programie stawiamy na praktyczne umiejętności, dlatego niemal

- 22 sierpnia 2023Kraków
Rozwiń swoją ofertę cateringową i okolicznościową o nowe spojrzenie na słodki stół! Serwis bufetowy jest jedną z najczęściej wybieranych metod serwowania dań na spotkaniach koktajlowych, okolicznościowych, bankietach a nawet spotkaniach biznesowych. Dla restauratorów i firm cateringowych jest to również jedna z wygodniejszych form serwisu, ponieważ pozwala swobodnie planować produkcję, ograniczyć liczbę osób potrzebnych do gotowania

- 22 sierpnia 2023Warszawa
Każdy właściciel czy też menadżer lokalu gastronomicznego powinien znać swoje liczby. Powinien wiedzieć co o jego restauracji mówią cyfry i twarde dane. Taka analiza w oparciu o raporty z działalności firmy, pozwala na bardziej efektywne zarządzanie, trafniejsze wnioski a w efekcie lepsze decyzje rzutujące na funkcjonowanie lokalu. Analiza finansowa nie kończy się na pracy księgowej

- 23 sierpnia 2023Kraków
Być dobrym kelnerem to sztuka. Profesjonalny kelner jest wizytówką każdego lokalu, a od jego kompetencji w dużej mierze zależy, to czy Goście odwiedzą Twoją restaurację ponownie. Warsztaty przeznaczone są dla wszystkich, którzy chcą poznać tajniki sztuki kelnerskiej i oczarować odwiedzających nienagannym serwisem kelnerskim. Warsztat trwa od 9:00 do 17:00. Kliknij szczegóły i sprawdź program warsztatu.

- 5 września 2023Kraków
Aktywna sprzedaż kelnerska w restauracji to diagnozowanie potrzeb Gościa, wyprzedzanie Go zawsze o krok wychodząc z propozycją napojów, przystawek, dań głównych czy deserów. Zwiększyć sprzedaż można również na innych etapach obsługi Gościa indywidualnego. Ci którzy tego nie robią, bądź myślą, że aktywna sprzedaż jest nachalna, są zwykłymi „zbieraczami zamówień”, których napiwki są bardzo małe, albo

- 11 września 2023Kraków
Naucz się sztuki fotografii kulinarnej w wydaniu mobile! Poznaj tajniki właściwego przygotowania dań do fotografii, zasad rządzących prawidłową stylizacją i kadrowaniem oraz podstaw obróbki zdjęć - wszystko za pomocą Twojego smartfona! Warsztat fotografii kulinarnej smartfonem jest adresowany głównie do pracowników gastronomii, ale również do amatorów, blogerów i miłośników dobrego jedzenia - wszystkich tych, którzy chcą

- 25 września 2023Warszawa
Wydawałoby się, że lata świetności mają za sobą. Że wyparły je modne rameny czy robiące furorę dania kuchni roślinnej. Nic bardziej mylnego, bo dobry burger to po prostu dobry burger i już. A klasyka – zwłaszcza ta jakościowa – zawsze jest w modzie. Te na pierwszy rzut oka proste danie wymaga wiedzy, praktyki i kulinarnego kunsztu. Bowiem w na pozór zwykłej maślanej bułce kryją się setki technik i patentów kulinarnych. To nie tylko wysokiej jakości mięso, dobre sosy czy idealnie skomponowane dodatki, ale też kilka bardzo konkretnych decyzji: smażyć, grillować, doprawiać przed czy po, mielić czy siekać, wędzić czy może piec? Zapraszamy Was na bardzo praktyczny kurs dla profesjonalistów, na którym krok po kroku zgłębicie tajniki przygotowywania perfekcyjnych burgerów. Zajęcia poprowadzi Patrycja Wąsiakowska, znana m. in. z kultowej restauracji Stara Kuźnia na Mazurach, restauracji Zielony Niedźwiedź czy programu Top Chef.

- 27 września 2023Kraków
Złota polska jesień ma aromaty dyni, dereni, dzikiej róży i grzybów - przynajmniej w naszych deserach! Zapraszamy na sezonową odsłonę warsztatu deserowego poświęconego monoporcjom, w którym sięgamy do tradycyjnie zakorzenionych w polskiej kuchni produktów. Każdy z nich wykorzystamy w niekonwencjonalny sposób do przygotowania nowoczesnych musów, glazur, pudrów i kremów, z których złożymy nowoczesne, pełne barw