Warsztaty piekarskie / cukiernicze
Odkryj warsztaty piekarskie / cukiernicze w najlepszych szkołach Polski. Rozwijaj swoje umiejętności i zdobywaj certyfikaty!
Prowadzisz szkołę? Skontaktuj się z nami!
Nadchodzące warsztaty piekarskie / cukiernicze

- 7 czerwca 2023Kraków
Weganie stanowią coraz większą i dynamicznie rosnącą grupę Gości w lokalach gastronomicznych. Jest ona na tyle znacząca, że każdy lokal powinien mieć w swoim menu ofertę dedykowaną właśnie dla niej - również w sekcji deserowej. Jeżeli myślisz, że smacznego deseru nie da się przygotować bez jajek, mleka czy masła to jesteśmy gotowi udowodnić, że to nie prawda. Podczas warsztatu

- 7 czerwca 2023Warszawa
Daj się zainspirować do nowoczesnego spojrzenia na klasykę deserów! W trakcie spotkania pokażemy w jaki sposób zapanować nad ciastem parzonym i jego idealnym ukształtowaniu oraz jak samodzielnie komponować smaki i struktury nowoczesnego nadzienia. Uczestnicy dowiedzą się również jak z własnoręcznie przygotowanych elementów dekoracyjnych wykończyć eklery. Na warsztacie oprócz ciasta przygotujemy 3 modernistyczne nadzienia zbudowane w

- 14 czerwca 2023Kraków
Daj się zainspirować do nowoczesnego spojrzenia na klasykę deserów! W trakcie spotkania pokażemy w jaki sposób zapanować nad ciastem parzonym i jego idealnym ukształtowaniu oraz jak samodzielnie komponować smaki i struktury nowoczesnego nadzienia. Uczestnicy dowiedzą się również jak z własnoręcznie przygotowanych elementów dekoracyjnych wykończyć eklery. Na warsztacie oprócz ciasta przygotujemy 3 modernistyczne nadzienia zbudowane w

- 20 czerwca 2023Kraków
Zamykamy owocowe smaki w formie nowoczesnych deserów w monoporcjach! Na warsztacie wykorzystamy owoce czarnego bzu, cytryny czy maliny i połączymy je z czekoladą, kokosem i serkiem. Podczas warsztatu będziemy pracować na technikach wykorzystujących bazy piekarnicze, glazury cukiernicze i musy. Warsztat trwa w godzinach 10-17. Kliknij w szczegóły i sprawdź program warsztatu.

- 4 lipca 2023Kraków
Klasyka francuskiego cukiernictwa, którą w ostatnich latach pokochali miłośnicy słodkości w naszym kraju - makaroniki! W trakcie warsztatu odkryjemy przed Tobą tajniki idealnego ciasta - proporcji składników, technik ich łączenia, czasu i temperatury suszenia. Program spotkania zbudowaliśmy w oparciu o techniczny aspekt przygotowywania makaroników z uwzględnieniem organizacji pracy i poprawy wydajności oraz samodzielnego komponowania nadzień

- 17 lipca 2023Kraków
Zapraszamy do udziału w dwudniowym kursie cukierniczym, podczas którego w szczegółowy sposób opracujemy tematykę tortów. W trakcie spotkania poruszymy zagadnienia i przećwiczymy techniki związane z wypiekiem, dekoracją, piętrowaniem i składaniem tortów ale też organizacją i optymalizacją pracy przygotowywania poszczególnych elementów składowych. Kurs trwa dwa dni: pierwszy dzień w godzinach 9-17, drugi w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły

- 20 lipca 2023Warszawa
Zapraszamy do udziału w dwudniowym kursie cukierniczym, podczas którego w szczegółowy sposób opracujemy tematykę tortów. W trakcie spotkania poruszymy zagadnienia i przećwiczymy techniki związane z wypiekiem, dekoracją, piętrowaniem i składaniem tortów ale też organizacją i optymalizacją pracy przygotowywania poszczególnych elementów składowych. Kurs trwa dwa dni: pierwszy dzień w godzinach 9-17, drugi w godzinach 10-16. Kliknij w szczegóły

- 25 lipca 2023Warszawa
Weganie stanowią coraz większą i dynamicznie rosnącą grupę Gości w lokalach gastronomicznych. Jest ona na tyle znacząca, że każdy lokal powinien mieć w swoim menu ofertę dedykowaną właśnie dla niej - również w sekcji deserowej. Jeżeli myślisz, że smacznego deseru nie da się przygotować bez jajek, mleka czy masła to jesteśmy gotowi udowodnić, że to nie prawda. Podczas warsztatu

- 7 sierpnia 2023Warszawa
Kochasz pieczenie i komponowanie deserów? A może zajmujesz się gotowaniem i chcesz rozwijać kompetencje z zakresu cukiernictwa? Zapisz się na 5-dniowy kurs cukierniczy, podczas którego kompleksowo wprowadzimy Cię w tajniki pracy na sekcji cukierniczej w restauracji lub kawiarni. Nasz kurs przygotuje Cię do tego zarówno od strony teoretycznej i nauczy wielu technik cukierniczych. W naszym programie stawiamy na praktyczne umiejętności, dlatego niemal

- 7 sierpnia 2023Kraków
Kochasz pieczenie i komponowanie deserów? A może zajmujesz się gotowaniem i chcesz rozwijać kompetencje z zakresu cukiernictwa? Zapisz się na 5-dniowy kurs cukierniczy, podczas którego kompleksowo wprowadzimy Cię w tajniki pracy na sekcji cukierniczej w restauracji lub kawiarni. Nasz kurs przygotuje Cię do tego zarówno od strony teoretycznej i nauczy wielu technik cukierniczych. W naszym programie stawiamy na praktyczne umiejętności, dlatego niemal

- 22 sierpnia 2023Kraków
Rozwiń swoją ofertę cateringową i okolicznościową o nowe spojrzenie na słodki stół! Serwis bufetowy jest jedną z najczęściej wybieranych metod serwowania dań na spotkaniach koktajlowych, okolicznościowych, bankietach a nawet spotkaniach biznesowych. Dla restauratorów i firm cateringowych jest to również jedna z wygodniejszych form serwisu, ponieważ pozwala swobodnie planować produkcję, ograniczyć liczbę osób potrzebnych do gotowania

- 27 września 2023Kraków
Złota polska jesień ma aromaty dyni, dereni, dzikiej róży i grzybów - przynajmniej w naszych deserach! Zapraszamy na sezonową odsłonę warsztatu deserowego poświęconego monoporcjom, w którym sięgamy do tradycyjnie zakorzenionych w polskiej kuchni produktów. Każdy z nich wykorzystamy w niekonwencjonalny sposób do przygotowania nowoczesnych musów, glazur, pudrów i kremów, z których złożymy nowoczesne, pełne barw