KUCHARZ
PUP w SzczecinieOferta opublikowana
Opis zadań:
– obliczanie wartości odżywczej i energetycznej potraw,
– pobieranie surowców i półproduktów do produkcji kulinarnych,
– zabezpieczanie przed zepsuciem surowców, półproduktów i wyrobów gotowych,
– ocena surowców, półproduktów i wyrobów gotowych i właściwe gospodarowanie nimi,
– obróbka wstępna surowców (ręczna, mechaniczna, termiczna),
– gastronomiczny rozbiór mięsa różnych zwierząt,
– wykonywanie różnymi technikami i metodami – zgodnie z normami surowcowymi – różnych asortymentów potraw z warzyw, owoców i grzybów, mleka i przetworów, jaj, mięsa zwierząt rzeźnych i przetworów mięsnych, dziczyzny, drobiu, ryb oraz potraw z podrobów, potraw półmięsnych i jarskich, wyrobów garmażeryjnych,
– posługiwanie się narzędziami, maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu potraw i napojów oraz bieżąca konserwacja
Inne wymagania:
wykształcenie – podstawowe
umiejętność – ZNAJOMOŚĆ KUCHNI ORIENTALNEJ
staż pracy ogółem – lata: 1
Oferta opublikowana